keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Etelä-ruotsin tuhoalue.


(Varoitus, tämä blogi saattaa sisältää mustaa huumoria)


Ajellessamme emännän kanssa viime vuoden lopulla Länsi-Ruotsin läpi, huomasimme kauhuksemme millaisessa tilassa alue  on. Saimme väistellä räjähtävien lepakoiden palasia, maitoa ei voinut juoda sillä se oli pilaantunutta, kanat munivat nahkamunia ja ihmiset juoksivat alasti tien laitaa pitkin ilmeisesti infraääni hulluuden takia. Tämähän siis siksi, että koko aluetta koristivat nuo pahamaineiset tuulivoimalat. Asia vaikutti ilmeisesti myös minuun, sillä näin joulupukin liftaamassa tien poskessa. Kun ajoimme ohi, joulupukki heitteli meitä kissoilla. Tämän oli pakko olla infraäänihulluuden aiheuttama näky, sillä oman tietämykseni mukaan joulupukki oli silloin vielä Korvatunturilla valmistelemassa aattoillan kiireitään. En myöskään usko, että kissojen heittely kuuluu tapoihin.


Tällä kertaa ei ollut saatavilla kuvaa räjähtävistä lepakoista,
 joten on tyydyttävä kuvaan räjähtävistä linnuista.


Eikö ollut kamala matkakuvaus? No ihan tämmöistä siellä ei nyt kuitenkaan ollut. Ajoimme teitä E18 ja E20 Göteborista Tukholmaan joulukuun keskivaiheilla. Oikeasti, jos infraääni olisi vaarallinen ja yhtä tuhoisa, niin kuin meille eräs “faktan” kertoja on todistellut, edellä oleva kuvaus pitäisi olla lähellä totuutta. E18 ja E20 varrella tuntui olevan yhtä paljon tuulimyllyjä kuin Lapissa on poroja. Parhaimmillaan sumuisella ilmalla laskin näkeväni 15 myllyä yhdellä päänkäännöllä. Todellinen luku olisi ollut paljon isompi, sillä Ruotsissa on satoja ja taas satoja tuulimyllyjä.
(Toki ei niitä tuulivoima turbiineja ihan niin paljoa ole, että voisi vertailla suoraan lapin porojen määrän kanssa, tämä oli ehkä enemmänkin vain kielikuva.)


Vuonna 2014 tuulivoimalla tuotettiin pohjoismaissa 27,7 TWh ja suomessa tästä tuotettiin 1,1 TWh. Mielestäni meillä on paljon petrattavaa tämän energiamuodon hyödyntämisessä. Norja, joka ei käytännössä tarvitse tuulivoimaa, tuotti 2 TWh. Eli olemme tuulivoimatakapajula!!!


Olemme sijoittaneet sähköntuotannossa ydinvoimalaan, joka valmistuu ehkä joskus. Mikäli tuo Investointi olisi sijoitettu tuulivoimaloihin, meillä ei olisi nyt keskitalvella pelkoa, että sähkö loppuisi kesken. Sähköverkon kapasiteetti oli viime talvena riskirajoilla ja seuraavana talvena on odotuksena pahempi tilanne. Olemme kirjaimellisesti nesteessä sähkön tarpeemme kanssa.

On melko kummallinen ajatus, että tuulimyllyjen infraääni olisi jotenkin vaarallista. Olisihan silloin Tanska ja Ruotsi infraäänien katastrofi aluetta. Voiko tämä surullisen kuuluisa infraääni, olla meidän geeniperimällemme jokin vaara? Ovatko suomen lepakot täytetty räjähdysaineilla? Olisiko syy kuitenkin parin puolueen valtapeli? Ja millä hinnalla tämä valtapeli maksetaan?


Kumman voimalan naapurissa haluat asua?Lahjoitukset vaalikampanjaa varten:
https://civicrm.vihreat.fi/civicrm/contribute/transact?id=2&reset=1&pcpId=368

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti