keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Kuka on Marko Reini?

Tämä on ensimmäinen blogini kunnallisvaaliehdokkaana. Minusta blogi on hyvä alusta kertoa kuka olen ja mitä tulen tekemään, jos minut valitaan kunnanvaltuustoon.

Aloitan kertomalla ‘kuka’ tai ‘ketä’ olen. Tulevissa blogeissa käyn sitten esiin nousevia asioita läpi. Toki minulle saa ja on hyvä lähettää huomiota, mielipiteitä ja ehdottomasti kysymykset ovat tervetulleita.

Olen siis syntynyt kultaisen seitkytluvun viimeisenä vuonna eli en nyt ole mikään nuorukainen, mutta en mikään seniorikaan. Synnyinseutu ja sydän on tuolla maaseudulla kunnassa, jonka nimi on Tarvasjoki. Toki totuus on, että fyysinen syntymä tapahtui Tyksissä ja tuo Tarvasjoki menetti kunta statuksen hetki sitten, kun kuntaliitos Lietoon tapahtui. Olen koko elämäni asunut joko Tarvasjoella tai Turussa, poislukien hetkellisen palvelusajan, jonka suoritin Niinisalon varuskunnassa. Eli kyllä, olen (tyhmä kuin) tykkimies.

Peruskoulut tuli käytyä ja ammattikouluun siitä sitten jatkoin ja sain ammattistatuksen ‘kipinä’. Valmistuin siis vuosituhannen loppupuolella sähköasentajaksi. Tämän ammatin osalta tein töitä pitkään Pernon telakalla, sekä ns. ‘Liikkuvilla’ eli laivoilla tuli oltua remonttimiehenä sen verran, että eri ‘purkkeja’ tuli tuntilistoihin pitkälti yli 50kpl. Toki tuon telakka-alan ikävämpi ominaisuuskin tuli tutuksi eli voimakas kausiluontoisuus. Melkein joka vuosi tuli pakkoloma lappu ja pahimmillaan vähennettiin väkeä irtisanomisen muodossa. Erään työttömyysjakson aikana kävin sitten aikuiskoulutuksessa hakemassa levyseppähitsaajan paperit ja olin niissä töissä myös jonkun vuoden. Kokemusta siis on tuosta laivanrakennuksesta hyvin runsaasti, eli tiedän mitä ‘rautakoura’ tarkoittaa.

Muuta ammatillista kokemusta on myös ihan toiselta alalta eli myynnistä. Omistan oman osto- ja myyntiliikeen ja sen pyörittäminen on ollut joko päätoimista tai sivutoimista työtä vuodesta 2007 lähtien eli olen ehtinyt näkemään muodin muutoksia tällä alalla jo useamman kerran. Toki on tapahtunut paljon muutoksia viimeisen vuosikymmenen aikana, sillä tietokone ja eri mobiililaitteet ovat muuttaneet kaupankäyntiä varsin runsaasti. Muu myyntikokemus on ihan myyntiedustustyöstä menekinedistäjään, eli minuun voi törmätä eri kaupoissa tarjoilemassa tuotemaistiaisia.

Erityishuomiona on kerrottava, että olen myyntiedustajana ollut myymässä lämpöpumppuja sekä lisäeristyksiä eli tunnen poikkeuksellisen hyvin lämmitysenergiakuluun vaikuttavat tekijät. Sanon suoraan, että kiinteistön kokonaisenergialasku ei valehtele ja halvin säästötapa on villasukat.

Elämänkokemusta tässä on kyllä tullut, koska olen ollut aika monessa mukana ja näiden kokemusten myötä olen oppinut varsin mukavasti eri asioita. Yksi oppi mikä on juurtunut syvälle minuun on kommunikointi eri ihmisten tai ihmisryhmien kanssa. Kielipää kun on hävettävän huono, olen joutunut usein olemaan luova. Telakka oli hyvä paikka tähän. Monien kansalaisuuksien ja kulttuurien sulatusuuni ihan Turun alueella. Viimeisenä telakkatyönäni, kun ihan koko laiva oli työaluetta, oli pakko keskustella parin kolmenkymmenen eri kulttuuritaustasta tulevan kanssa.

Yhditystoiminnassa olen toki ollut elämäni aikana ja viimeiset kolmisen vuotta aktiivina Turun Sarjakuvakerhossa. Nuorempana olin Tarvasjoen partiolippukunnassa sekä Tarvasjoen urheilijoissa pelaamassa jääkiekkoa. Partiossa olin sen verran pitkään, että sudenpennusta vartionjohtajaan ‘ylenin’. Muissakin järjestöissä olen vieraillut hetkittäin, mutta nämä kolme ovat ne merkityksellisimmät.

Omana harrastuksena pidä kiinnostusta historiaan, joka on kulkenut mukana koko pienen ikäni. Luen paljon erilaisia historiajulkaisuja, sekä katson usein dokumentteja. Yleisesti tiede on kiinnostanut myös, mutta historia on ollut ykkösenä näistä kahdesta. Myönnän kyllä, että tuo koulusivistys ei ole vahvuuteni, mutta se ei ole minua haitannut vaan olen lukenut sen mikä minua on kiinnostanut.


Laitan tähän vielä linkkiä aiempiin blogeihini, jotka ovat koskeneet osto- ja myyntiliikeen arkea.
http://romuajaromantiikkaa.blogspot.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti