sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Turun pääkirjasto.

Turun pääkirjasto on minulle toimisto sekä vapaa-ajankeskus. Vietän keskimäärin 15 tuntia viikosta kyseisessä rakennuksessa. Toki käyn muissakin kirjastoissa, mutta pääkirjasto on se mikä on itselle läheisin.
(https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Turun_kaupunginkirjaston_rakennus.jpg)

Minulle tärkein palvelu on tietokoneet. Kirjoitan blogini useimmiten juuri pääkirjastossa. Oman liiketoimintani osalta teen lähes kaikki ilmoitukset ja julkaisut kirjastossa. En siis omista tällä hetkellä omaa tietokonetta, vain tuon mobiililaitteen jota kännykäksi kutsutaan. Kuulostaako tämä järjestely oudolta? Ei minulle ainakaan sillä tämä toimii todella hyvin. Tietokoneiden lisäksi olen aktiivinen lehtisalin penkkien kuluttaja.


Pääkirjasto on mielestäni Turun upein rakennus, jossa yhdistyy kauniilla tavalla vanha ja uusi. Tiedän, että uuden pääkirjaston rakentamisen hintana oli pienempien kirjastojen lakkauttaminen keskustan alueelta. Pidin silloin hintaa ikävänä, mutta ymmärrettävänä ja pidän edelleenkin sitä ratkaisua oikeana. Hinta oli toki kova, mutta se kannatti maksaa, sillä tämä pääkirjasto on oikeasti aivan tolkuttoman hyvä.Muistan hyvin ajan, kun oli vain tuo vanha pääkirjasto, jonka hyllymetrejä oli lisätty väliaikaisratkaisuilla. Vanhojen upeiden puuhyllyjen lisäksi oli metallisia varastohyllyjä sillä hyllytila oli totaalisesti loppu. Se oli surkeaa aikaa ja vakio kirjastoni oli ihan joku muu.

 (https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Turku_City_Library2.jpeg)

(https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Turun_pääkirjasto_1927.jpg)


Hyödynnän kirjastoa mielestäni todella tehokkaasti enkä ole ainoa. Samat naamat pyörii täällä päivästä ja viikosta toiseen eli pääkirjasto on hyvin monelle ‘olohuone’. Iso kiitos niille, joiden ansiota tämä rakennus on ja erityiskiitos kirjaston työntekijöille.

Muut Turun kirjastopalvelut ovat myös ihan hyvin mallillaan. Erityisesti tuo Nummen omatoimikirjaston palvelu on mieleeni. Pääkirjaston ollessa kiinni suuntaan Nummen kirjastolle, sillä se on auki klo 7-21 joka ainokainen viikonpäivä. Toimii siten, että paikalla ei ole ketään virkailijaa vaan kirjastokortilla mennään sisään ja toimitaan itsenäisesti. Toki siellä on kameravalvonta ja kulkutieto siitä ketä kirjastossa on, koska kirjastokortilla kuitataan asiakas sisään. Nummen kirjastossa en ole kertaakaan havainnut, että olisi käytöshäiriötä tms. kun paikalla ei ole virkailijoita. Toki siellä Nummen kirjastossa on osan päivää henkilökuntaa paikalla pois lukien viikonloput. Omatoimikirjastoja saisi tulla mielestäni lisää, mutta silloin pitää olla aina mietittynä miten erityisryhmät saavat tarvitsemansa avun..


Ainoa ongelma jokaisen kirjaston kohdalla on päihderiippuvaisen porukan oleskelu kirjastossa tai kirjaston läheisyydessä. He ovat toki ihmisiä siinä kuin minäkin, mutta käytös on joskus hiukan huonoa. Pääkirjaston vartijat ovatkin aika hyvin perillä työnkuvastaan ja hoitavat hienosti pahimmat tapaukset, jotka aiheuttavat häiriöitä silloin tällöin.

Paria pientä asiaa kaipaan pääkirjastoon. Roskis olisi kiva saada uudenpuolen pääoven läheisyyteen ulos siinä kun ei ole läheisyydessä yhtäkään ja se näkyy.. Dokumenttielokuvat on nyt sijoiteltu tietokirjojen joukkoon eikä omaan hyllyynsä, jota itse kaipaan. Yleisarvosana kirjastolle on kuitenkin kiitettävä ja tämä taso on syytä säilyttää.

 (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Turku_main_library,_new_part,_interiors_(b).jpg)


(https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kirjastosilta,_Turku,_8.12.2013_(34).JPG)
Koko kirjasto komeuden kruunaa kirjastosilta.

Lahjoitukset vaalikampanjaani:
https://civicrm.vihreat.fi/civicrm/contribute/transact?id=2&reset=1&pcpId=368

Facebook:
https://www.facebook.com/ReininMarko/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti