perjantai 3. maaliskuuta 2017

Työntekijänä vai yrittäjä riskillä?

Tämmöinen viesti tuli monelle työttömälle viime vuoden loppupuolella:
Laatutakuu-yrittäjäksi puhdistuspalvelualalle
Haluatko vapaamman, vakituisen ja kokoaikaisen työn sekä paremmat tulot?
Haemme nyt siivouksen Laatutakuu-yrittäjää Turkuun.
Tule kuulemaan lisää Laatutakuu-yrittäjyydestä. Ennakko-ilmoittautumista ei tarvita.
Paikka: Varsinais-Suomen TE-toimisto, Linnankatu 52 B, 1. kerros (Rekrykeskus)
Aika: tiistai 29.11. klo 11-15, yhteisinfo yrityksestä klo 13.00.
Laatutakuu-yrittäjän ansiot ovat mukavalla tasolla heti toiminnan alusta alkaen. Laatutakuu-yrittäjä on haluttu yhteistyökumppani asiakkaiden keskuudessa, joten mahdollisuus yrityksen ja ansioiden kasvulle on hyvä.
Laatutakuu-yrittäjä saa kauttamme kaiken, mitä yrittämisessä tarvitsee: valmiin yrityksen asiakkaineen, yhteistyökumppanit ja rahoituksen. Laatutakuu-yrittäjällä on käytössään keskitetyt taloushallintopalvelut, edulliset hankintakanavat sekä valtakunnallisen markkinoinnin tuki. Franchising-keskuksen ammattitaitoinen ja ystävällinen tiimi tukee, kouluttaa ja neuvoo yrittäjää koko yrittäjyyden ajan. Tarjoamme helpomman ja turvallisemman tavan aloittaa yrittäjän ura. Aiempaa kokemusta yrittäjyydestä tai toimialasta ei tarvita ja se sopii kaikenikäisille.
Laatutakuu-ketju hoitaa valtakunnallisesti laadukkaita kiinteistöjen ylläpitopalveluita jo yli 50 paikkakunnalla. Tällä hetkellä palveluiden toimittamisesta vastaavat ketjun 150 itsenäistä ja motivoitunutta Laatutakuu-yrittäjää. Laatutakuun asiakas- ja yrittäjätyytyväisyys ovat tutkitusti alan parhaita.  Suomen Laatutakuu Palvelut Oy on osa kansainvälistä ISS-konsernia. ISS työllistää maailmanlaajuisesti 510 000 henkeä, joista 11 000 on Suomessa.
Löydän tästä paljon huomautettavaa. Tämä on selkeästi suunnattu niille, jotka eivät ole valmiiksi yrittäjiä. Itse olen yrittäjä ja haluan tuoda julki niitä ikäviä asioita, joita ilman yrittäjäkokemusta ei ehkä huomaa eikä niitä myöskään yllä olevassa tekstissä kerrota.


ISS konserni on varsin ovelasti päättänyt siirtää yrittäjä riskin työntekijöille. ISS konsernin ei siis tarvitse enää huolehtia loma- ja sairaspäivärahoista, sillä ne ovat jyvitetty työntekijälle. Lakisääteiset velvoitteetkin ISS voi unhoittaa sillä ne ovat työntekijällä nyt. Siivouskohteessa, jos tapahtuu jotain, on yrittäjän oman vakuutuksen syytä olla riittävän kattava. ISS ei pienyrittäjää auta. Pidempi sairausloma on pienyrittäjän taloudelle tuhoisa eikä ISS auta. ISS voi koska vain lopettaa palvelun tilaamisen pienyrittäjältä ilman, että on vaaraa siitä, että liitto ärähtää. ISS siis hankkii itselleen kuuliaisia orjia, jotka eivät valita, ja näitä orjia saa TE-keskuksen avulla lisää.


Tätä toimintaa sitten tukee TE-keskus. Kortistosta saadaan muutama taas pois ja ne eivät sinne helpolla palaudu vaikka ISS lopettaisi palvelun tilaamisen, koska nythän henkilö on yrittäjä eikä siten oikeutettu työttömyyskorvaukseen. Sossun luukullekkin pienyrittäjän on vaikea mennä, sillä eihän sossu (tai nykyään sekin on Kelan alla) mitään maksa yrittäjälle vaan se on sitä yrittäjän riskiä, josta ei kerrota ennen kuin on hankaluuksia.

Jos siis haluaa ottaa itselleen yrittäjä riskin sekä yrittäjän työtunnit, niin siitä vaan. Näitä ikäviä puolia ei sinulle kuitenkaan kerrota vaan hehkutetaan sitä yrittäjän vapautta ja sitä, että pystyy itsensä työllistämään. Yrittäjyyteen kannattaa lähteä, jos tietää riskit. Koska on yrittäjän elämässä paljon hyvääkin, mutta täytyy tietää mihin leikkiin lähtee.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti